petua merawat rambut berbuah

aku taktahu apa nama saintifik untuk masalah rambut ni, yang aku tahu orang biasa panggil rambut berbuah. ok, antara petua-petua yang aku boleh kongsi:

1. guna sabun mandi. please guna sabun baru yang belum dibasahkan. kemudian lurutkan pada rambut yang berbuah. nanti korang boleh nampak biji-biji tu melekat kat sabun. ulang proses sampai korang puas hati.

2. kalau lepas guna sabun tu, masih tak settle, aku cadangkan guna herbal essences moisturizing shampoo: hello hydration (orchid dan coconut oil). well, it worked for me. 

the blue one (picture: google)
3. kalau masih tak menjadi, aku nasihatkan potong rambut tu, dan jaga dengan baik. keringkan rambut dulu sebelum pakai tudung ok.

sebelum ni aku sangat tidak menitikberatkan penjagaan rambut. tapi sekarang aku dah insaf. sayangilah rambut anda setiap hari.

Comments
One Response to “petua merawat rambut berbuah”
  1. Alia.A says:

    waaaaa. lame x bace blog u. u dh move rupenye.

Powered by Blogger.