flora by gucci

aku shopping gila-gila time pergi kl je. bila kat kelantan aku jarang keluar shopping. entah, mungkin sebab faktor sibuk ataupun faktor bosan. kalau rajin sikit pun pergi beli groceries kat tesco, tu pun kalau rajinlah ahaha. so sambung cerita, aku dah beli siap-siap perfume untuk setahun. satu aku beli chloe yang aku dah pernah pakai. tapi dulu dengan suka hatilah beli masa kat melbourne, sebab guna AUD. harga kat malaysia ni boleh senak perut membayarnya. mahal gilaaaa ah. lepas ni kena fikir empatbelaskali. 




perfume kedua adalah flora by gucci: gorgeous gardenia . dalam iklan kat tv tu selalu tengok tapi aku belum pernah pakai. then macam tersuka pulak kat perfume ni masa duk usya perfume di sephora. ni description dia dari website sephora;

Gucci Flora is a subtle, sophisticated, floral fragrance inspired by princesses from the past, present, and future. The Flora Donna is a young, classic, and refined woman with the 'Gucci edge' of power and sensuality. The first Flora scarf was exclusively designed for Princess Grace of Monaco in 1966 and soon became one of the most popular Gucci icons. This scent is an expression of the Flora legacy. Its seductive layers mirror the playful details and bright colors that channel the heart of a fashion empire.

bagi aku, bau dia lembut dan wangi. aku tak pro pun bab perfume ni. asal okay di hidung aku cukup lah. kalau sesiapa berminat nak cuba, aku tak sure lah perfume ni boleh tahan lama ke tak sebab dia EDT (eau de toilette). cuma masa aku test hari tu (pagi) dan balik hotel pukul 2 petang pun masih dapat bau lagi. 

Comments
2 Responses to “flora by gucci”
  1. Sy ade beli gak perfume ni. Amek yg 100ml. Tamak. Haha.

  2. farah, s. says:

    Hadoi, tak mampu nak nk beli 100 ml. yg kecik pun jadi lah. haha

Powered by Blogger.