mac brush kit

last week aku ke mac store kat pavilion. ramai siot orang hari tu, i mean ramai orang di pavi lah. asalnya nak pergi beli dua ketul eyeshadow, vanilla dan quarry lepas tengok pixiwoo nya demi lovato's look. here's the video;


tapi dalam entri ni aku taknak review lagi dua eyeshadow tu. cuma nak bagitau pasal benda yang aku terrrrtaksengaja beli iaitu;


mac perfectly plush brush kit: mineralize!

dalam ni ada 4 jenis berus. 187 Duo Fibre Brush, 130 Short Duo Fibre Brush, 286 Duo Fibre Tapered Brush dan 282 Duo Fibre Shader Brush. 




kalau tak silap, harga brush kit ni dalam MYR269. dapat beg comel lagi boleh bawak travel. berus-berus ni memang lembut sangat, kiranya tak tercalarlah muka korang yang flawless tu kalau guna. haha. tapi biasalah, berus yang lembut ni kena jaga betul-betul. kalau tak nanti cepat rosak. s.a hari tu pun remind aku suruh cuci setiap seminggu. 

kalau baca review kat website mac/makeup alley rata-rata pengguna bagitau mac brushes ni senang shed. setakat ni aku pakai ok je. takpayahlah tonyoh sepenuh hati. n yeah my favourite brush among these 4 is 286.  sedap je nak blend foundation. 187 dan 286 tu boleh guna untuk foundation tak kisah jenis basah (liquid) atau krim. 

dua jenis lagi tu boleh guna untuk eyeshadow. nak hentam pakai untuk concealer pun takde masalah okay. cuma kalau jadi pape, korang tanggunglah ya. haha.

Powered by Blogger.